Beställ katalog
  • Fritidshus

Säljarnas tips när du ska köpa fritidshus

Ett fritidshus kan vara många saker. I alla fall när du bygger det med SmålandsVillan. En fjällstuga, ett semesterboende, en lugn plats bland skogens sus, ett året-runt-boende. I vårt avlånga land finns olika områden där du kan placera ditt hus. Men vare sig det är i skogen, vid kusten eller i fjällen som du bygger ditt fritidshus finns våra säljare på plats för att hjälpa dig.

Hemester i skogen

Vad kan vara mer avslappnande än att åka ut till skogen? Se de gröna barriga trädgrenarna, endast höra vindens sus och där vid björken vars löv skiftat färg står ett rådjur och stirrar tillbaka på dig innan den skuttar vidare in bland träden. Om man ska tro vår säljare Peter Isaksson i Växjö så är det både naturen och den förändrade vardagen som gör att man blir riktigt sugen på att bygga fritidshus.

– Intresset för att komma utanför städerna har ökat och naturlivet har fått en renässans nu när arbetsmiljö och hemmiljö har flutit ihop. Utöver det finns det fortfarande rikligt med attraktiva platser att ha både fritidshus och ett kommande helhetsboende på.

Med SmålandsVillan blir husresan enkel. Du som kund gör det roliga i att välja hus, placering och utrustning medan vi sköter resten.  På så sätt får du tid för annat.

– Allt är nytt, man väljer själv hur och vad man vill ha och hur man sätter charmen till det. Det är kostnadseffektivt och minimalt underhåll. Kunden kan ägna sig åt intressen istället för att skrapa gammal färg.

Om du  vill bygga ditt fritidshus bland mossiga skogsområden och höga tallar ser Peter ett par saker du som kund bör tänka på.

– Placeringen av huset är jätteviktigt och många gånger mer påverkbart än när man bygger hus inne i städer och samhällen. Att välja husmodell påverkas en del av vad som är möjligt att bygga, hur man kan få glasytor och uteplatser i rätt väderstreck, som när man har sjönära läge, men också hur man tänkt inför framtiden. Ser man fritidshuset som ett framtida heltidsboende eller kanske en möjlighet att vara mera i. Då vill man kanske ha lite större hus än vad som tidigare varit vanligt men man värdesätter även god standard såsom kök, bad och braskamin samt rejäla ljusinsläpp kombinerat med uteplatser.

Sommarhus på kusten

Sveriges vackra kuster är extra fina under sommarmånaderna och bjuder ofta på underbara vyer och pittoreska miljöer. Men visst finns det en charm i att krypa ner i soffan medan höstregnet smattrar mot fönstren? I alla fall om man hör med vår säljare i Kalmar; Viktoria Roswall.

– Främst är det våra 1- och 1,5-planshus som vi bygger som fritidshus. Mina kunder har valt olika husmodeller men alla har en gemensam nämnare; att de ska kunna nyttja huset året runt och ha möjlighet att flytta dit permanent. När du bygger fritidshus med oss får du ett lättskött hus, det finns möjlighet till många sovplatser och det finns plats för ett stort matbord så att familjerna kan samlas tillsammans på semestern. Ligger huset vid havet vill man allt som oftast ha fönsterpartier för att få ta del av utsikten, något jag tycker att alla våra hus ger möjlighet till.

Att lämna sitt vanliga hus, sätta sig i bilen och börja åka mot sitt fritidsboende kan ibland vara en helt magisk känsla. Men det kan dock ta sin lilla tid, för det mesta ligger inte sommarhuset runt hörnet utan flera kilometer bort. Och det är inte bara vi svenskar som har en lång bilsträcka för att nå våra fritidshus, tyskarna och danskarna har också förälskat sig i våra charmiga kustremsor. Som tur är har SmålandsVillan många fördelar som gör husprocessen och huset lätthanterligt trots att du inte är på plats.

– Ledorden är lättskött och tryggt. Vissa av mina kunder har jag inte träffat på riktigt förrän slutbesiktning. Det underlättar för långväga kunder att det är en sådan lätt och smidig process att bygga med SmålandsVillan. När huset står färdigt värdesätter de kunder som har långt till sin sommarstuga vårt värmesystem från Nibe. Där kan man köpa till en app och styra pumpen och se hur huset mår när man inte är där.

Fritidsboende i fjällen

Norrmännen sägs födas med skidorna på fötterna men vi svenskar kan inte vara långt efter när det kommer till att ta sig ner för de vita slalombackarna. Fjällvärlden är dessutom minst lika vacker på sommaren när lagret av snö försvunnit och senaste tiden har allt fler upptäckt vilken semesterpärla våra nordligaste delar är. Enligt vår säljare Ritz Sandström i Östersund finns det självklart vissa önskemål som blir specifika för de som ska bygga en fjällstuga.

– I fjällen är man ute efter utsikten där SmålandsVillans hus passar utmärkt med tanke på fönstersättningen. Du får plats med många bäddar och har en öppen planlösning. Den liggande panelen är populär. Men sen är klädvården viktig här uppe. Våra kunder önskar ofta en stor klädvård för här ska de in med blöta scooterkläder och kängor. Torkskåpet blir ett måste. I den vanliga hallen är det också smart att tänka på att mycket av uteaktiviteterna följer med in. Därför är det utmärkt att lägga klinker när du ska in med slalompjäxorna.

De äldre fjällstugorna kan ha sin charm. Dock kan de vara slitna och behöva renovering. Något som man helst vill slippa när man kommer redo med skidorna eller vandringskängorna. En nybyggd Smålandsvilla gör att du får en hög villastandard och kan tillbringa tiden med att grilla korv, bygga gupp eller planera vad nästa äventyr blir.

Fritidshus från SmålandsVillan

Är du på jakt efter det perfekta renoveringsobjektet? Ett smultronställe med potential? Då har du hamnat helt fel. Rusta-upp-romantik i all ära, men vem vill jobba på semestern? Vi erbjuder gedigna fritidshus som gör vistelsen njutbar över tiden.

Läs mer om våra fritidshus
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Veronica Rosenberg Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.