8 anledningar att bygga nytt!

Att bo i eget hus är en dröm som många människor har. Men frågan är vad man ska välja – begagnat eller nytt? Nytt tycker såklart vi på SmålandsVillan! Här listar vi våra topp 8 fördelar med att välja ett nybyggt hus från oss:

1. Det är mer personligt.

Sannolikt är att om du drömmer om ett eget hem så gör du det på dina villkor. Det vill säga, det ska se ut och kännas som ditt hus – ingen annans. Du kanske ser fram emot att få välja mellan kakel eller våtrumsmatta, att fundera på vilket golv du ska ha i vardagsrummet – eller att välja till den där braskaminen för de mysiga höstkvällarna. Då kommer du att älska SmålandsVillan. Vi erbjuder trevliga tillval, så att du kan göra din nya fräscha bostad till just din.

2. Allt är nytt – allt från den fasta inredningen till vitvarorna.

Därmed är sannolikheten betydligt större att du under de första 10-15 åren slipper lägga pengar på oförutsedda utgifter i ett nybyggt hus. Mer isolering i golv, väggar och tak, ett effektivt värmesystem och energisnåla hushållsmaskiner håller dessutom driftskostnaderna nere varje månad.

3. Sunda hus.

På SmålandsVillan bygger vi hus för flera generationer och strävar alltid efter att leverera hus med 0 fel. Vi väljer dessutom material som har minsta möjliga miljöpåverkan. På så sätt kan du vara säker på att det du ser är det du får - det vill säga ett både bekvämt och hållbart hus där du och din familj kan skapa minnen tillsammans i en trygg och sund omgivning.

4. Vi älskar trä.

Detaljer såsom vitvaror och fönster kan i ett gammalt hus vara av en äldre variant som drar mycket energi. På SmålandsVillan använder vi oss av energieffektiva material och vi bygger i trä – det mest miljövänliga byggmaterial som finns. Vi erbjuder också solceller som tillval, som ytterligare hjälper till att energieffektivisera din bostad. Det gör att du kan flytta in och spara pengar varje år i trygg vetskap om att du samtidigt gör miljön en tjänst.

5. Nyproduktion har attraktionskraft.

Områden där det byggs nyproduktion har stor attraktionskraft, på flera olika nivåer. Till exempel är det vanligare att företag öppnar butiker och kommuner anlägger nya, fräscha lekparker, skolor och förskolor i ett nyproducerat område. Du får med andra ord nära till ”det senaste” som alla i staden pratar om.

6. Du får pengar över till annat.

När du köper bostaden till ett fast pris och dessutom slipper oförutsedda utgifter tack vare att allting är nytt, blir det lättare för dig att planera din ekonomi. Väljer du att bygga nytt slipper du dessutom fastighetsavgiften de första 15 åren. Det blir med andra ord enklare för dig att se exakt vart pengarna kommer gå, och du kan tryggt planera för nästa semesterresa eller shoppingrunda samtidigt som du sköter din boendeekonomi.

7. Mindre ansvar, fler garantier.

Om du köper ett begagnat hus är det du eller en anlitad besiktningsman, som måste undersöka fastigheten. Slitage och ålderdom anses inte som fel utan som renoveringsbehov. Bygger du nytt kan du känna dig trygg i att du har både byggledare, kontrollansvarig och en oberoende besiktningsman som följer dig längs vägen. Eventuella fel åtgärdas och dessutom skyddas du av lagar och försäkringar som ger dig möjlighet att reklamera eventuella fel de första 6 månaderna. Du har också möjlighet till en garantibesiktning när huset är 2 år. Utöver det har alla maskiner och vitvaror naturligtvis ordinarie garantitider.

8. Gå snabbt från dröm till verklighet.

När du väljer att bygga en Smålandsvilla så är tiden från beställning till inflyttning bara drygt ett halvår. Det gör att du slipper lägga onödig tid på att bara gå och längta efter ditt nya hus – vägen från dröm till verklighet blir helt enkelt både snabb och smidig!

Vi återkommer till dig med bekräftelse eller förslag på annan tidpunkt

Boka kostnadsfri husrådgivning här

När vill du helst träffas? *

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?