Husmodell

Villa Vimmerby

 • Pris från 1 432 000 kr
 • Pris inflyttningsklart från 1 467 000 kr
 • Boarea 81 m2 — Med inredd övervåning 141 m2
 • Typ Förhöjt väggliv
 • Antal rum 2 rum och kök
 • Bygghöjd 4,54 m
 • Byggarea 94 m2
Allt om detta hus

Är du på villavägar?

Skapa din Villa Vimmerby direkt i Husbyggaren

Bygg online nu

Villa Vimmerby

Villa Vimmerby är huset som flörtar både med soldattorpet och New England-känslan. Med enkla medel kan du få den stil du vill. Måla det rött och det är som gjort för landet. Välj veranda och måla det vitt - vips får huset en modern känsla!

Detta kompakta och välplanerade hus växer lätt från en 2:a till en rymlig 6:a. Entrévåningen har en rymlig hall med möjlighet till praktisk förvaring, klassiskt kök och ett stort vardagsrum som har plats för både matplats och soffgrupp. Husets entré leder in till både kök och vardagsrum. Sovrummet, där det finns gott om både svängrum och plats för förvaring, ligger mer avskilt i samma del av huset som badrummet.

Med det förhöjda vägglivet ökar möjligheterna en trappa upp. Större golvyta och högre till tak! När du inreder övervåningen kan du få upp till sju rum och kök och du får lätt plats med två barnsovrum, allrum och ett stort föräldrasovrum.

Huset går endast att få med liggande panel.

Vill du veta mer om det här huset?

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Planlösningar

Fördelar

Husets värme återanvänds

Den effektiva värmepumpen NIBE F730 tar vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling). Värmen går tillbaka i systemet och används till uppvärmning av tappvarmvatten och värmesystem.

Halvera kontantinsatsen

Genom att måla, tapetsera, lägga golv och sätta lister själv kan du minska kontantinsatsen på ditt nya hus. Perfekt för dig som är händig, sparsam och vill sätta egen prägel på det nya hemmet.

Standard & tillval

Gör det själv

När du köper ett hus från SmålandsVillan kan du välja att köpa huset ”målningsförberett”. Det betyder att du gör all målning och tapetsering själv, vilket också sparar dig ett par kronor.

Trappa i vitt eller ek

För dig som har valt ett hus med övervåning finns två öppna trappor som tillval. En klassisk eklaserad furutrappa eller en modern vitmålad trappa med stålspjälor och sättsteg i ek.

Sidobyggnad

Bygga garage med förråd med Smålandsvillan.

Upptäck fördelarna med en sidobyggnad

En sidobyggnad används främst till att förvara och skydda sina fordon, cyklar, gräsklippare, trädgårdsredskap med mera. Men om du tänker på placeringen kan du utnyttja den till så mycket mer. 

Energiförbrukning

Ort Förbrukning (Fönster U=1,3) Förbrukning (Fönster U=0,8) Totalt
Malmö 3 500 kWh 3 200 kWh 7 200-9 500 kWh
Uppsala 4 100 kWh 3 700 kWh 7 700-10 100 kWh
Sundsvall 5 400 kWh 4 600 kWh 8 600-11 400 kWh
Luleå 6 600 kWh 5 600 kWh 9 600-12 600 kWh

Hushållsel kan uppskattas till mellan 4000-6000 kWh/år beroende på storlek av hus och levnadsvanor.

Hus vi byggt

Inspiration hemma hos våra kunder

Familjen som byggde Villa Vimmerby

"Altanen på över 200 kvm är favoritplatsen i huset"

Välkommen hem till familjen Thomson, Nina 36, Peter 49, Colin 15, Aimee 14 och Kian 11 år, som har byggt ett Villa Vimmerby från SmålandsVillan.

Läs hela artikeln

Frågor och svar

Det finns en mängd skäl till att äga ett nytt hus istället för ett begagnat. Du slipper underhåll de första 10-15 åren och det kommer inga oväntade renoveringskostnader. Driftskostnaderna blir betydligt lägre i ett nytt hus än i ett begagnat och dessutom betalar man ingen fastighetsavgift under de första 15 åren när man bygger ett nytt hus. Nya hus har en bra ventilation och en bättre inomhusmiljö. En kanske ack så viktig orsak till att bygga nytt är att du helt själv får forma ditt hem från fösta början. 

Det är gratis att boka ett förutsättningslöst möte med någon av våra säljare.

Vår samarbetspartner Nordea har önskemålet att slutlig finansieringen motsvarar max 85-90 % av värdet på färdigställt hus. Här tas hänsyn till dina enskilda förutsättningar utifrån familjesituation, inkomster, utgifter, övriga lån och tänkt kontantinsats mot bedömt slutligt värde. Allt för att skapa en ekonomisk balans mellan det boende du vill ha och det liv du vill leva.

Du kan påverka utseendet av ditt hus både exteriört och interiört med våra olika tillval.

"Priset på alla våra hus finns i två varianter, inflyttningsklart och målningsförberett. Våra 1,5-planshus och 2-planshus levereras alltid med inredningsbar övervåning. I ett inflyttningsklart hus är huset grundmålat, golv och innertak är på plats, all el är dragen, skåp, vitvaror och sanitetsporslin sitter där de ska. Efter att vi har monterat volymerna är ditt hus klart för inflyttning inom 4-5 arbetsveckor. Det som återstår är att inreda övervåningen. Målningsförberett innebär att du gör en del av arbetet själv. Vi levererar tapeter, golv, taklister samt foder löst. Du kan dessutom välja om du vill spackla själv eller inte. Alla våra 1,5-planshus och 2-planshus levereras med inredningsbar övervåning. Huset levereras då med isolerat mellanbjälklag täckt med underlagsgolv. Övervåningen är förberedd för el, tele och nätverk. Dessutom är anslutningarna framdragna för vatten och avlopp, inklusive radiatorvatten och ventilation. 

De flesta av våra kunder kan flytta in 5-6 månader efter beställning, vilket gör att tråkiga väntetider försvinner.

Fem steg till eget hus

Det är många beslut som ska tas när man bestämt sig för att bygga hus. Vi hjälper dig med allt som rör processen att bygga nytt hus, från bokalkyl till inflyttning.

Se de fem stegen till eget hus

Liknande hus

1,5-planshus

Villa Vrigstad

 • 81 m2 ( 134 m2)
 • 2 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Vrigstad

Förhöjt väggliv

Villa Eksjö

 • 95 m2 ( 164 m2)
 • 3 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Eksjö

2-planshus

Villa Huskvarna

 • 95 m2 ( 190 m2)
 • 3 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Huskvarna

Populära hus

1,5-planshus

Villa Kalmar

 • 95 m2 ( 156 m2)
 • 3 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Kalmar

1,5-planshus

Villa Nybro

 • 119 m2 ( 195 m2)
 • 4 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nybro

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?