Beställ katalog

Kvalitet i varje detalj

När det handlar om en Smålandsvillas kvalitet lämnas inget åt slumpen. Vi tänker på allt från konstruktion, produktion och montering – till vilka leverantörer vi anlitar.

Industriella kvalitetsfördelar

En Smålandsvilla byggs nästan helt färdig i fabrikens varma, torra miljö där vädrets makter inte kan göra någon skada. Till och med skåp, toaletter och elektricitet kommer faktiskt på plats innan huset lämnar fabriken. När huset anländer till byggplatsen går det därför supersnabbt att montera, vilket också minskar risken för fuktproblem. Men kvalitetssäkringen i vårt sätt att bygga handlar också om principen upprepning förnöjer – att våra olika husmodeller byggs på samma vis gör det enklare att hålla en hög och jämn kvalitet. Och naturligtvis är våra anläggningar såväl miljö- som kvalitetscertifierade enligt respektive ISO-standard.

Väl valda leverantörer

En annan viktig del i en Smålandsvillas kvalitet är vad vi stoppar in i den. Därför väljer vi våra leverantörer med omsorg, från vår typgodkända fukt- och radonsäkrade grund från Isolergrund via värmepumpen från NIBE till köket från Vedum. Vi har helt enkelt valt kvalitet från start, istället för att erbjuda en uppsjö av olika tillval. Det gör det enklare för dig att se vad som ingår, och lättare för oss att tillverka husen. Och det gör att vi erbjuda mycket hus för pengarna utan att tumma på kvaliteten.

Forskning och utveckling pågår

Vi vill också vara med och påverka framtidens trähusbyggande, därför är vi aktiva inom många olika forsknings- och utvecklingssammanhang. . Men vi gör också många egna experiment för att pusha gränserna för vad vårt byggsystem kan göra. Ett av våra senaste var att ta reda på om det går att montera ner en Smålandsvilla och flytta den till en annan plats, precis som man gjorde med timmerhus förr i tiden. Det gick alldeles utmärkt. Ett fint steg mot en framtid av mer cirkulärt byggande. Samtidigt kan vi tryggt luta oss tillbaka mot vår långa, småländska trähusbyggartradition. Att stå med ett ben i erfarenheten och det andra i nyfikenheten tror vi hjälper oss att bygga ännu bättre i framtiden.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Hans Andréasson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.