Beställ katalog

Skriva kontrakt: nu ska drömhuset bli verklighet

Tomten är hittad och du har valt husmodell. Nu är det dags att välja hur ditt hus ska byggas, och skriva kontrakt med oss. Allra enklast är förstås att bygga med vår totalentreprenad inklusive grund: då tar vi hand om allt som har med bygget att göra.

Allt som rör ditt husköp

I kontraktet hittar du bland annat detaljer om priset, vad som ingår i köpet och när huset ska stå klart. Väl påskrivet är kontraktet en bindande handling, både för dig och för oss på SmålandsVillan. Därför går vi alltid igenom kontraktet tillsammans med dig, alla ska ju vara nöjda.

En trygg affär

Att bygga hus med oss på SmålandsVillan är en trygg affär i alla avseenden. Du har möjlighet att bygga med fast pris, och att vi är en del av OBOS: en av Nordens största bostadsutvecklare ger dig tryggheten i att bygga hus tillsammans med en finansiellt stark koncern med lång erfarenhet och långsiktigt agerande. Du kan också bli OBOS-medlem och få möjlighet till extra ekonomisk trygghet om din nuvarande bostad inte blir såld i tid. Ditt hus omfattas dessutom av vår Nollfelsvision: där vi jobbar för att alla våra hus ska vara felfria vid slutbesiktningen.

Fixa finansieringen

I samband med att du skriver kontrakt med oss är det också dags att fixa din finansiering och få ditt byggnadskreditiv beviljat av banken. Byggnadskreditivet används för att betala alla större kostnader under tiden som du bygger ditt hus. Som underlag för bankens beslut upprättar din säljare en produktionskostnadskalkyl. Här redovisas den totala produktionskostnaden för ditt hus, inklusive tillval.

Fördelar med vår totalentreprenad

I kontraktet specificeras allt det som hör till den entreprenad du har valt. Vi rekommenderar vår totalentreprenad, här på SmålandsVillan är den nämligen lite mer omfattande än hos många andra hustillverkare. Förutom att din säljare och din egen projektledare tar hand om hela byggprocessen åt dig ingår både grund och en del markarbete. Vi hjälper dig med de dokument som behöver upprättas – och allt från kontakt med myndigheter till tillval. Med totalentreprenad ingår också slutbesiktningen samt alla garantier och försäkringar som du och ditt hus behöver.

Dags att betala handpenning

I samband med att du skriver på ditt kontrakt betalar du en handpenning för projekteringsarbetet. Resterande betalningar görs sedan löpande enligt den betalningsplan som vi sätter upp för dig. Köper du tomt av oss (alltså av OBOS) betalar du 10% av priset i samband med att köpekontraktet skrivs på.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Daniel Strömberg Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.