Beställ katalog

Vilket hus är ditt drömhus?

Vilken Smålandsvilla är rätt för just dig? Kanske har du redan en bild av det – men här kan det också löna sig att ha ett öppet sinne. Det drömhus som både matchar detaljplanens och dina krav kanske är ett helt annat än du först tänkte dig…

Hitta din husmodell

Vad är viktigt för er, idag och i framtiden? Vad säger detaljplanen? Och vilket hus passar bäst på tomten? Dessa tre faktorer hjälper dig att hitta rätt husmodell. Låt oss börja med respektive hustyp och dess fördelar.

  • 1-planshus: Våra 1-planshus har massor av fördelar, men kanske är bekvämligheten den allra största. Det är onekligen både praktiskt och trivsamt att ha allt i ett plan, inte minst när barnen är små. Men om du vill bygga ett större 1-planshus, tänk på att det ska få plats på tomten.
  • 1,5-planshus: 1,5-planshus är en perfekt lösning för att få mer utrymme när detaljplanen inte tillåter 2-planshus, men där byggnadshöjden gör det möjligt att bygga en övervåning med snedtak.
  • Hus med förhöjt väggliv: Kanske lite mysko namn, men det här är en supersmart lösning. I hus med förhöjt väggliv får du lite högre väggar på övervåningen, vilket ger mer höjd under snedtaket och mer funktionell golvyta.
  • 2-planshus: Om detaljplanen tillåter 2-planshus är det ett smart sätt att få ut en så stor boyta som möjligt – även på en mindre tomt. Dessutom kan du njuta av utsikten från tomten fullt ut.

Plats att växa med inredningsbar övervåning

Alla våra 1,5- och 2-planshus levereras med inredningsbar övervåning, husen med förhöjt väggliv likaså. Det betyder att du själv får bestämma när och hur du inreder den.

Vad passar oss bäst?

Enklaste sättet att ta reda på vad som är rätt för dig? Träffa en av våra duktiga säljare, de guidar dig gärna fram till ett passande alternativ.

Vilka val kan jag göra?

SmålandsVillans filosofi är ju att kunna erbjuda dig mycket hus för pengarna, utan att tumma på kvaliteten. Att bygga på vårt småländskt finurliga vis betyder att du inte kan göra några ändringar i husens planlösning. I gengäld har många av våra husmodeller flera alternativa planlösningar att välja mellan. Det är också därför vi har valt att inreda och utrusta våra hus med kvalitet redan från start. Men självklart kan du också själv göra tillval som gör ditt hus till ditt alldeles eget, i allt från köksluckor och badrumsinredning till golv, yttertak – eller kanske solceller?

Få koll på det ekonomiska

Självklart behöver du också tänka in det ekonomiska i tillvaron när du väljer husmodell. Om du inte redan gjort det är det nu hög tid att prata med banken för att ta reda på dina förutsättningar för finansieringen. Ta gärna ett snack med din säljare innan bankmötet, hen kan hjälpa dig att reda ut vilka frågor du ska ställa till banken så att du får all information du behöver. När du vet vilka ekonomiska resurser du har att röra dig med kan din säljare ge dig ännu bättre råd om vilken husdröm som passar bäst för er.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Ritz Sandström Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.