Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Trender

SmålandsVillan trendspanar: så vill vi bo

De senaste åren har våra hem har blivit det centrala i tillvaron. Vi jobbar hemma, vi njuter av att umgås med familj och vänner hemma. Det är klart att det kräver sitt utrymme. Men hur hamnade vi här, och kommer trenden att fortsätta? Vi tar en titt.

Ny tid, nytt liv

Allt började med pandemin. När allt fler tillbringade mer tid i bostaden upptäckte vi vad vi egentligen ville ha ut av våra hem. Fler rum och möjligheten att jobba på distans – utan att behöva sugas in i sambons vabbande omloppsbana. Men förutom rymden ville vi också få kontakt med jorden: vi ville komma närmare naturen och drömmen om en egen trädgård att påta i.

Trenden håller i sig

Den här trenden verkar vara här för att stanna, vilket också flera undersökningar bekräftar. Den senaste, gjort på uppdrag av Hyresgästföreningen, visar att villa med tomt är det näst viktigaste när vi svenskar ska välja boende, endast slaget av rimliga boendekostnader. Här framgår också att en villa med lite längre pendlingstid, fast med tillgång till lantlig miljö, är mer attraktivt än den centrala villan. Se där, kanske inte så konstigt att allt fler lämnar städerna till förmån för småstad och landsbygd.

Trygghet och aktivitet

Oroliga tider gör också våra hem allt viktigare. Nu vill vi inte bara ha mer space. Vi vill också ha en trygg plats i tillvaron, och då menar vi inte bara själva huset – utan även vårt närområde. Det rapporterar bland annat Svensk Fastighetsförmedling i sin trendrapport. Vi vill lära känna våra grannar, och ha nära till en aktiv fritid som får oss att må bra. Ännu ett argument till att småstäderna är på frammarsch när det gäller var vi vill bo.

Rymden inom räckhåll

Att bygga eget hus är för många ett alternativ som känns lika avlägset som Neptunus. Men är det verkligen så? Sanningen är att ett hus på 120 kvm inte behöver kosta mer än en trerumslägenhet i centrum. Beräkningen är givetvis mer invecklad än så, men faktum kvarstår: För SmålandsVillans kunder ska drömmen om mer space inte vara en ouppnåelig målbild. Bara genom att kika en liten bit utanför stadsgränserna sjunker tomtpriserna avsevärt – lägger man till effektiva byggmetoder, smarta materialval och lokal kunskap så skapar det helt rätt förutsättningar för att förverkliga det hem du vill ha och behöver. Nu och i framtiden.

Kvinna och man bygger hus online med hjälp av huskonfigurator
För SmålandsVillans kunder ska drömmen om mer space inte vara en ouppnåelig målbild.

Starta med en resa till inre rymden

Att besöka en husvisning är lite som att se in framtiden. Med egna ögon upplever du ytor och rum på ett sätt som kan vara avgörande för ditt beslut. Även om husmodellen inte är den du är inställd på så ger det en bra bild över hur det är att bo i en Smålandsvilla överlag. Missa heller inte våra VR-visningar: en realistisk upplevelse som låter dig gå husesyn i valfri husmodell genom ett par digitala glasögon. På så vis kan du känna av atmosfären i flera olika Smålandsvillor, och testa olika tillval, utan att lämna vårt kontor. Och du kan boka tid när det passar dig.

Ta hjälp av din lokala säljare

När du bygger hus med SmålandsVillan kan du välja och vraka på husmodeller och tillval. Om du inte testat Husbyggaren, gör det nu. Det är superkul att provbygga ditt hus! Men innan du bygger ett nytt hus behöver du en plats att ställa det på. SmålandsVillan ger dig tillgång till ett stort utbud av tomter och hos våra säljare får du all hjälp du behöver för att sondera terrängen där du vill bo. Välkommen!

 

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Magnus Hoffner Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.