Få råd med hus

Det är mycket nytt att sätta sig in i när man köper hus. Då kan det vara skönt att få lite extra hjälp med att räta ut ett och annat frågetecken. Därför har vi samlat en mängd enkla tips och råd på en och samma sida – så att du snabbt kan få svar på de vanligaste frågorna och ett större hum om vad allt betyder.

Youtube video preview

Vad kostar det att bygga hus?

För att ta reda på vad ett hus kostar behöver man göra en huskalkyl. I den räknar man in alla faktorer som påverkar priset. Till exempel, vilken husmodell är tänkt och hur ser de kommunala kostnaderna ut där du vill bo? 

Fortsätt läsa här
Youtube video preview

Vad finns det för fördelar med ett nytt hus?

Eftersom ett husköp oftast är ett långsiktigt beslut är fördelarna många med nybygge. Du betalar ingen fastighetsavgift de första femton åren och du kan vara säker på att allt är noga utfört och fungerar som det ska.

Fortsätt läsa här
Youtube video preview

Hur lång tid tar det att bygga hus?

Vi finns hela tiden nära till hands med löpande information om allt som rör ditt hus, och efter i genomsnitt sju till åtta månader kan du äntligen kliva över tröskeln till ditt nya hem. 

Fortsätt läsa här
Youtube video preview

Totalentreprenad eller delad entreprenad?

Delad entreprenad innebär att du har flera avtal med en mängd olika entreprenörer. Med totalentreprenad skriver du istället endast ett avtal med en enda entreprenör.

Fortsätt läsa här
Youtube video preview

Vad betyder egentligen byggnadskreditiv?

Att köpa hus är för de allra flesta ett av livets största beslut. Det innebär att man blir extra noga med att valet man gör är det rätta. Många kan uppleva det krångligt, inte nog för alla facktermer.

Fortsätt läsa här

Arbeta bort en del av kontantinsatsen

Eget arbete

Genom att måla, tapetsera, lägga golv och sätta lister själv kan du spara flera tusen kronor. Vi har tagit fram två sparsamma alternativ för dig som gärna sätter egen prägel på huset.

Läs mer om eget arbete

Bygg med SmålandsVillans totalentreprenad

Det innebär att vi tar hela ansvaret vad gäller allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare till det juridiska ansvaret.

Läs mer om totalentreprenad

Vi hjälper dig med bolånet

I samarbete med Nordea erbjuder vi förmånliga lånealternativ, som gör att du i många fall bland annat kan tillgodoräkna eget arbete som en del av kontantinsatsen. 

Läs mer om finansiering och bolån

Läs våra inspirerande artiklar

Få pengar över till annat

Så kan du påverka dina driftskostnader

Du har möjligheten att påverka dina driftkostnader när du bor i ett nybyggt hus från SmålandsVillan. Frågan är bara vad du ska göra med pengarna du får över?

Läs hela artikeln

Läs våra inspirerande artiklar

Säljaren Hanna berättar

Det är enkelt att bygga en Smålandsvilla

Samtidigt som en husresa är rolig och spännande är det många frågor som ska besvaras och stora beslut som ska tas. Det är då våra säljare finns till hands, för att stötta och svara på frågor. För att få svar på några av de vanligaste frågorna pratade vi med vår säljare Hanna Sigland som är säljare i Norrköping och Linköping.

Läs hela artikeln

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Våra mest populära husmodeller just nu

1,5-planshus

Villa Kalmar

  • 95 m2 ( 156 m2)
  • 3 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Kalmar

1,5-planshus

Villa Nybro

  • 119 m2 ( 195 m2)
  • 4 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nybro