Få råd med hus

Att bygga nytt hus är en stor investering och för många en av de största händelserna i livet. Vi vill såklart hjälpa dig att göra din husresa så bekväm och enkel som möjligt. Eftersom vi vet att det är viktigt att ha en trygg och stabil finansieringspartner vid sin sida i själva låneprocessen, har vi valt att samarbeta med Nordea när det gäller finansieringen av ditt nya hem.

Boendekalkyl och lånelöfte

Det är många saker som påverkar vad ditt nya hem kommer att kosta och vad månadskostnaden kommer att bli. Utöver den husmodell du väljer påverkas även priset av hur tomten ser ut, de tillval du gör, kommunala avgifter, bygglovspris m.m.

Våra säljare hjälper dig att ta fram en detaljerad boendekalkyl som sedan ligger till grund för er ansökan om lån hos banken. Banken hjälper utifrån boendekalkylen till att ta fram ett lönelöfte för din nya bostad. Detta baseras på önskat lånebelopp, kontantinsats och hushållets inkomster och utgifter samt om det finns några ytterligare lån.

Kontantinsats

Det är få personer som kan förverkliga sin husdröm utan att ta lån.
För att få låna av banken krävs en egen kontantinsats. Hur stor denna blir beror på dina förutsättningar. Ju högre den egna insatsen är, desto mindre lån behöver tas vilket också betyder mindre räntekostnader. 

Genom att måla, tapetsera, lägga golv och sätta lister själv kan du spara flera tusen kronor. 

Målningsförberett

För dig som är händig och vill göra den del av jobbet själv erbjuder vi tillsammans med Nordea ett förmånligt lånealternativ, som gör att du i många fall bland annat kan tillgodoräkna eget arbete som en del av kontantinsatsen. 

Bolån i två delar

Bolånet delas upp i två delar, byggnadskreditiv och bolån. Byggnadskreditiv är en tillfällig finansieringslösning som du använder under tiden du bygger nytt hus i takt med att fakturorna kring bygget kommer in. Du betalar en fast engångskostnad och ränta för det belopp du har använt. Dessutom är byggnadskrediten fri från amortering under byggtiden. När huset är färdigbyggt och slutbesiktigat hjälper banken till att göra om byggnadskrediten till ett bolån. Hos vår samarbetspartner Nordea får du god hjälp av ett team med lång erfarenhet av bolån som hjälper till med allt det praktiska och finns med dig under hela byggprocessen och svarar på alla frågor om det ekonomiska som kan dyka upp.

Räkna på din månadskostnad

I Nordeas bolånekalkyl är det enkelt att räkna ut vad din månadskostnad kan bli för ditt bolån. Tänk på att du som bygger med SmålandVillan kan få lägre ränta än kalkylen visar. Prata alltid med banken om vilka villkor som gäller för dig.

Räkna på din månadskostnad

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.